Çukurova Üniversitesinde ErasmusDays Etkinliklerle Kutlandı

Erasmus+ Programının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikâyelerini paylaşması açısından 2017’den beri Avrupa Komisyonunun belirlediği tarihlerde kutlanan #ErasmusDays etkinlikleri bu yıl 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde kutlandı. 2020 yılında Türkiye’de 656 etkinlik düzenlenmiş ve bu rakamla ülkemiz, 84 ülke arasında en çok etkinlik düzenleyen İkinci Ülke olmuştur.

İlki 2017 yılında düzenlenen "Erasmusdays – Avrupa Erasmus Günleri”, bütün ülkelerde ve ülkemizde eş zamanlı etkinliklerle gerçekleşti. Üniversitemiz de bu etkinlikler çerçevesinde Erasmus programıyla gelen öğrencilerimizi yerel halkla bir araya getirdi.

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğünce yürütülen Erasmus+ Hareketlilik Programlarının tanınırlığı ve Program kapsamında yürütülen faaliyetlerin görünürlüğünü arttırmak amacıyla #ErasmusDays Erasmus Günlerinin birinci gününde Adana Kadın Kooperatifleri Birliği ile ortak bir atölye çalışması yapıldı. Erasmus+ Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ile üniversitemize gelen yabancı  öğrenciler ve onlara yardımcı olan Türk öğrencilerin katılımıyla 13 Ekim 2022 Perşembe günü Adana Kadın Korporatifleri Birliğinde Adana'ya özgü yemeklerin tanıtımı yapıldı. Kooperatif eğitmenlerinden Adana’ya özgü yemeklerin yapımını öğrenen öğrenciler kısır ve sıkma yaparak öğrendiklerini başarıyla sergiledi.

Erasmus Günlerinin diğer etkinlikleri ise Çukurova Üniversitesi Erasmus Öğrenci Birliği (ESN) temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen Erasmus öğrencilerimize kültür turu ve yararlanan öğrencilerin deneyimlerini paylaştığı canlı yayında Erasmus tanıtımı oldu.