ERASMUS+ 2021 -2022 DÖNEMİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE 2019 DÖNEMİ STAJ HAREKETLİLİĞİ EK ÇAĞRI VE 2021-2022 AKADEMİK YILI KA107 HAREKETLİLİĞİ İNGİLİZCE, ALMANCA ve FRANSIZCA SINAV SONUÇLARI

İngilizce sınav sonuçları için tıklayınız.

Almanca sınav sonuçları için tıklayınız.

Fransızca sınav sonuçları için tıklayınız.

ÖNEMLİ! Yabancı dil sınavının sonucuyla alakalı itirazlar Yabancı Diller Yüksekokuluna yapılmalıdır.

ÖNEMLİ! Başvuru sahiplerinin Erasmus puanları belirlenirken başvuru duyurusunda belirtilen “dil sınav limitlerine” göre hesaplama yapılacaktır. Erasmus Dil Sınavı Limiti ile ilgili hususlar:

İngiliz Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 80

Alman Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 70

Fransızca Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 70

Yüksek Lisans/Doktora: 60

Lisans:60 (BESYO, Konservatuvar, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, İç Mimarlık ve İlahiyat bölümleri öğrencileri için: 50)

Ön lisans: 50

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!!

Erasmus+ Yabancı Dil Sınavlarına giren Aday Adayı Öğrencilerimiz,

Bundan sonraki aşamalar, başvuru duyurumuzda yer alan Seçim ve Yerleştirme başlıklı bölümde açıklandığı şekilde yürütülecektir.

Lütfen web sayfamızdaki ilgili duyuruları takip ediniz.

2019 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ EK ÇAĞRI

SEÇİM VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!!

2019 Erasmus+ Staj Hareketliliği ek çağrısına başvuru yapanların Erasmus Dil Sınavı sonuçları yayınlanmıştır. Dil sınavlarından geçer not alan ya da daha önceki Erasmus dil puanını kullanarak başvurusunu yapan öğrencilerin Erasmus puanları (Akademik Ortalama + Dil Puanı ÷ 2) hesaplanacaktır. Öğrenci bazında artı ve eksi puan uygulamaları da hesap edilerek hesaplanan Erasmus+ puanlarına göre yapılan sıralamada Kabul Belgesi getiren öğrenciler Yararlanıcı olarak ilan edilecek, kabul belgesi olmadan başvuru yapan öğrenciler aday adayı olarak bekleme listesinde ilan edilecektir.

Kabul Belgesi/Niyet Beyanı olmadan başvuru yapan ve yararlanıcı adayı olan öğrenciler için belge teslim tarihleri: 15 Nisan 2021 / 15 Mayıs 2021 / 15 Haziran 2021.

Dolayısıyla ilk listeler 19 Nisan 2021 Pazartesi günü web sayfamızda yayınlanacaktır.

Bekleme listesinde yer alan öğrencilerin Yararlanıcı listesine girebilmeleri için 15 Mayıs 2021 ya da 15 Haziran 2021 tarihlerine kadar kabul belgesi göndermeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde Bekleme ve Yararlanıcı listeleri getirilen kabul belgelerine göre güncellenecektir.

15 Haziran 2021 tarihine kadar kabul belgesi getiremeyen öğrencilerin sayısı ve Yararlanıcı listesinde olan öğrencilerin süre ve hibe hesaplamasına göre yeni kabul belgesi getirme tarihleri yayınlanıp yayınlanmayacağı belli olacaktır.

2019 Erasmus+ Staj Hareketliliği ile ilgili yararlanıcı bilgilendirme toplantısı Mayıs ayı içerisinde yapılacaktır. Toplantı tarihi ve saati daha sonra duyurulacaktır.